Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen

Hondenbelasting wordt steeds vaker afgeschaft!

  • Geplaatst op
  • Door Jippie
  • Geplaatst in Kosten
  • 0
Hondenbelasting wordt steeds vaker afgeschaft!

Reeds dertig gemeenten hebben de hondenbelasting afgeschaft dit jaar blijkt uit cijfers van een onderzoeksinstituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat betekent dat baasjes in nog maar in 201 van de 355 gemeenten belasting hoeven te betalen voor hun viervoeters.

Naast het afschaffen van de hondenbelasting zijn gemiddelde heffing in gemeenten waar wel hondenbelasting wordt geheven gestegen. Gemiddeld betaald een hondeneigenaar 76 euro. Dit is 1 euro meer dan vorige jaar. In het Noord-Hollandse Koggenland is het laagste tarief om een hond te houden, namelijk 15,37 euro per jaar. In Groningen moeten hondenbezitters 124,80 euro neerleggen.

 

Hondenbelasting is lastig om te innen

Een genoemde reden voor het afschaffen van de hondenbelasting is dat hondenbelasting lastig is om te innen. Daarvoor moeten controleurs aangesteld worden en dat maakt het erg duur. Daarnaast zijn gemeenten ook steeds meer van mening dat deze belasting niet eerlijk is ten opzichte van mensen met katten. Die hoeven namelijk geen belasting te betalen voor hun huisdier.

 

Woon jij in een van de gemeenten waar wel nog hondenbelasting betaald dient te worden? Houd hier dan rekening mee in je mee in de jaarlijkse kosten voor je hond.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis verzending vanaf € 35,-
Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
30 dagen bedenktijd
Achteraf betalen